Reikės:
- 180g sviesto (galima ir 200g dėti, sviestas tikrai nepamaišys);
- stiklinė cukraus;
- šaukštelis vanilinio cukraus;
- šaukštelis kepimo miltelių;
- stiklinė miltų;
- grietinės dėjau net nežiūrėdama, bet pusę stiklinės tikrai reiks, netgi daugiau;
- šlakelis pieno;
- keli šaukštai kakavos;
- 2 kiaušiniai;
- 200g šokolado.
Sviestą ištirpdykite kartu su 170g šokoladu, supilkite cukrų ir vanilinį, palikite atvėsti. Sudėkite grietinę ir įpilkite pieno. Įmuškite 2 kiaušinius, miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, sumaišykite su likusia mase. Viską supilkite į skardą, padengta sviestu, aliejumi ar kepimo popieriumi. Likusį šokoladą supjaustykite gabaliukais ir užbarstykite ant viršaus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45min, jeigu plonesnis pyragas, tai trumpiau, jeigu bus storuliukas, kaip maniškis, tai netgi prireiks 50min, tik nedidinkit temperatūros.
Skanaus. :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą