2014 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

Truputį kitoks trupininis obuolių pyragas

Kažkokia keista ši savaitė, nebuvo lengva, tačiau kasdien pasitaikydavo proga (matyt, dėl didžiulo noro) kažką pagaminti. Šiandien gaminau šiek tiek kitokį trupininį pyragą, man jie labai patinka. Šis skiriasi tuo, kad tai nėra pyragas, kurį galite supjaustyti gabaliukais, imti į ranką ir valgyti. Pyragas, kaip ir pavadinimas nusako, yra trupininis, tai kaip trupiniai, tad teko jį dėti šaukštu į lėkštutę. Pyragas tinka smaližiams, yra saldus, gan greitai paruošiamas. 

Reikės:

Įdarui:


5-6 didesnių obuolių;

35g sviesto;
Šaukštelis arba du cukraus, priklauso, kokio įdaro norit, ar saldesnio ar rūgštesnio, taip pat nuo obuolių. Tešla pakankamai saldi;
Cinamono, taip pat pagal norą, aš dėjau kokius 5 šaukštus.

Tešlai:


150g sviesto(šalto);
150g miltų;
100g trintų migdolų (aš neturėjau, tad sudėjau kelis pakelius pjaustytų migdolų)
100g rudojo cukraus (jei neturit tikrai nieko baisaus, aš dėjau baltą, tik dėkit kiek mažiau, nes baltasis cukrus saldesnis už rudajį;
30g baltojo cukraus;
Na ir galit cinamono žiupsnelį, jeigu jį mėgstat. 

Pradžioje nulupame ir supjaustome obuolius, sudedame į puodą su sviestu, cukrumi bei cinamonu ir pakaitiname, patroškiname truputį.






Kol troškinasi galima paruošti tešlą. Supjaustome sviestą, ką tik paimtą iš šaldytuvo, gabaliukais, rankomis sumaišome su miltais ir migdolais, kol gerai išsiminko, sviestas nuo rankų turi pradėti tirpti, pasidaro trupiniai, per daug nemaigykite. Supilame cukrų ir cinamoną. Galima viską supaprastinti ir sudėti į kombainą, jeigu tokį turite. Tačiau manau rankomis tešla geresnė išeina. 












Sudedame obuolius į kepimo indą.




Ant viršaus suberiame trupinius. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, 35-40min. 



Patiekite su ledais. Skanaus. :)











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą