2014 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

Itališki "meatballs" su makaronų troškiniu

Reikės:
  • miltų kelių šaukštų;
  • maždaug stiklinės pieno;
  • prieskonių (pagal skonį);
  • sūrio;
  • makaronų;
  • česnako ~4-5 skiltelių;
  • mėsos faršo (mėsos rūšis nesvarbi);
  • pomidorų tyrės 500g;
  • pomidorų padažo;
  • grietinėlės;
  • 50g sviesto;
  • 2 kiaušinių.
Pirmiausia išvirti makaronus, supilti juos į kepimo indą, kurį galėsite įkišti į orkaitę. Makaronų padažui: puode ištirpinti sviestą, suberti kelis šaukštus miltų (jeigu norit padažo daugiau, tai miltų taip pat dėkite daugiau) bei supilti pieną. Pieno pilkit taip pat kiek norit, padažo skystumas nesvarbus, bet nepadarykit per tiršto, jau geriau skystesnis. Sutrintą česnaką sudėkite į padažą, įberkite druskos, prieskonių, žolelių. Nebijokit paragauti ar tinkamas skonis. :) Į makaronus įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite (kiaušinis palaiko makaronų formą, bet jo dėti nebūtina), tuomet užpilkite padažą, suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Ant viršaus taip pat pabarstykite sūrio ir prieskonių. Orkaitėje pakepkite ~ 30min, 180 laipsnių.

Į mėsą suberkite prieskonius (druska, pipirai, čili pipirai, žolelės ir pan. pagal nuožiūrą) bei įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Suformuokite nedidelius kukuliukus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite kukuliukus, gali apskrusti. Tuomet supilkite pomidorų tyrę, grietinėlę bei padažą. Viską dėkite pagal skonį, kiek norit, svarbiausia ragaukit. :) taip pat pabarstykit žolelių. Kukuliukus patroškinkite. Patiekite su raudonu vynu. Skanaus!







 






3 komentarai: