2014 m. spalio 6 d., pirmadienis

Rudeninis Obuolių pyragas


Nesušalkit lauke ir nesušlapkit. Iškepkit burnoje tirpstantį obuolių pyragą. Šitiek daug tų obuolių, kur jas daugiau dėti nei į skrandį. :) tereikia šiek tiek pagardinti. Paprastas, bet kažkoks ypatingas pyragas.  


Reikės:

150g. sviesto;
Nepilnos stiklinės cukraus;
Pusantros stiklinės miltų, bet nepilnos;
2 kiaušinių;
Kelių šaukštų grietinės;
Kepimo miltelių (šaukštelis);
Cinamono ir cukraus pabarstymui;
5-6 didelių obuolių. 

Ištirpdyti sviestą, sumaišyti su cukrumi, kiaušiniais, grietine. Miltus su kepimo milteliais nusiejoti į tešlą, išmaišyti. Nulupti ir įpjaustyti obuolius, ne visus, pasilikit ant viršaus užpjaustymui, kokį vieną didelį ar du. Obuolius supjaustyt gabaliukais, mažesniais, bet per daug nesmulkinkit. Kai sudėsit obuolius į tešlą, obuolių atrodys labai daug, o tešlos kaip nebūta, bet taip ir turi būt. Tešla padengia kiekvieną gabalėlį ir jos pavienės beveik ir nebelieka. Masę supilti į sviestu padengta skardą, ant viršaus sudėti supjaustytus išilgai obuolius, pabarstyti cinamonu ir cukrumi, kepti 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45min, gal netgi daugiau.
Ištraukus palikti atvėsti ir apibarstyti cukraus pudra. 

SKANAUS. ;)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą