2014 m. sausio 1 d., trečiadienis

Tikiuosi visi puikiai praleidote šventes, grąžinote visas skolas, atsiprašėte vieni kitų bei atleidote. :) Juk tai gerumo metas. Žinoma, kas dieną taip turėtų būti. Taip pat, labai tikiuosi, kad senus metus išlydėjote, pamiršote, palikote praeityje ir linksmai, triukšmingai sutikote naujus. Grįžtant prie Kūčių stalo, negalėjau saviškiams nieko neiškepti. Tad pasirinkau savo patį mėgstamiausią pyragą, žinokit sakau nuoširdžiai, pyragas nuostabus, tirpsta burnoje, skanutis, skanutis, nors ir paprastas trupininis pyragas, receptas taip pat nesunkus, produktų daug nereikia, tik su tais trupininiais pyragas problema tokia, kad tešlą reikia laikyti šaldytuve, maždaug valandą. 

2 kiaušiniai;
pusė stiklinės cukraus;
100g sviesto;
2 stiklinės miltų, greičiausiai reiks daugiau, dėti miltus iki tol, kol tešla nebelips prie rankų;
a.š. kepimo miltelių arba sodos;
vanilės;

Įdarui galima imti uogienę, tačiau reikia, kad būtų toks drebutis, aš dariau su tarkuotais obuoliais, dar į obuolių masę įbėriau truputį cukraus, nes kaip matot, tešloje tikrai nedaug cukraus. 

Pagal tokią eigą, kokią surašiau, išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų, padaryti kamuoliuką ir įdėti į šaldytuvą valandai. Išėmus, tešlą perskelti pusiau, iškočioti ir dėti ant kepimo popieriaus ar sviestu išteptos skardos, kad apdengtų visą` dugną ir dar kraštelius. Sudėtį įdarą, kokį pasirinkote, ir ant viršaus užtarkuoti tešlą arba supjaustyti juostelėmis. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, 35-40min, gali prireikti ir daugiau, visada žiūrėti. 

Skanaus. 

Valgyti skanu. (Eglė Mameniškytė) 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą