2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Atėjo Kalėdos į namuuuuuuuus. Ir ne tik į namus, bet ir į kiekvieno širdelę, o jei dar nespėjo, tuomet tikiuosi, kad greitai atbėgs, dar visai prieš Kalėdas, o ne Kalėdų rytą. :) Vakar kepiau sausainukus savo artimiausiem draugam, pasileidau muziką ir gaminau... Tobula... Užtrukau 4h, bet tikiuosi tai jūsų neatbaidys, nes receptas tikrai nuostabus, ir man asmeniškai, skanesnis už paprastus sviestinius sausainukus. NUOSTABUS SKONIS. 

Kalėdukams reiks: 

150g minkšto sviesto ( nelydito );
125g, cukraus;
vanilinio cukraus šaukštelis arba du;
2 kiaušiniai;
miltų virš 200g, bet reikia dėti ir minkyti tol, kol tešla nebelips prie rankų;
šokolado kaip užtepimui bei papuošimų.

Paruošimas: 

Galima dėti imbiero, tuomet bus skaniau ir bus tikras Kalėdinis skonis. :)
 Viską darome iš eilės. Pirmiausia sviestą su cukrumu ir vaniliniu cukrumu išmaišome iki purios masės, įmušame kiaušinius, vėliau miltus su imbieru. Galima įpilti truputį pieno, tuomet reiks daugiau miltų. 
Tešlą iškočioti ir išspausti norimas formas. pagal storumą reikia žiūrėti, bet dažniausiai kepti 180 laipsnių, 10 - 15 min. Puiki dovana. 

SKANAUS. :)












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą