2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

KIBINAI

Tešlai:
  • 360g. miltų;
  • 200g. sviesto;
  • keli žiupsneliai druskos;
  • kiaušinis;
  • 180ml 30proc. riebumo grietinės;
  • kiaušinio viršui aptepti.
Įdarui:
  • 800g. mėsos (kokios norit, nesvarbu ar faršo, ar kapotos, kaip kas mėgsta, man asmeniškai skaniau su faršu);
  • druskos;
  • pipirų;
  • porų ar svogūnų;
  • žolelių (pagal skonį);
  • 2 šaukštų grietinės.

Miltus sutrinti su tarkuotu sviestu, viską galime supaprastinti su kombainu, jeigu jį turite. Įberti druskos. Kiaušinį suplakti su grietine, gerai išminkyti su miltų ir sviesto mase, tačiau neperminkyti! Tešlą suminkome į rutuliuką ir apie val. laikome šaldytuve. Tuomet smulkiai supjaustome svogūnųs, porus, paruošiame faršą, viską sumaišome, druskos negailėkite, nebent pakankamai dėjote į tešlą. Ištraukus tešlą, palikti 15min., kad atšiltų. Iškočioti kokio storumo norite, aš kočiojau apie 5mm storio, kaip kas mėgsta. Dydis taip pat nesvarbu, su puodeliu ar mažesniu bliudeliu, iš tešlos išspaudžiame rutuliukus. Į vidų dedame mėsą, gerai užlenkiame kraštus, užsukam. Dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išplakame kiaušinį su trupučiu vandens ir patepame kibinus. Kepame 180 laipsnių temp, maždaug 40min, bet šiaip žiūrėkit situaciją po 30min, viskas priklauso nuo jų dydžio bei storio, tad reikia stebėti tol, kol gerai apskrus, nėra tikslaus laiko. 

SKANAUS!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą