2013 m. gruodžio 13 d., penktadienis

Jau ilgokai mąsčiau paįvairinti savo blog’ą. Vis keldavau kažką saldaus, o dabar nusprendžiau pasidalinti su jumis kažkuo rimtesniu, kitaip tarian sotesniu patiekalu. Penktadienio vakare nudžiuginau savo šeimynėlę, padariau vakarienę, mėgstamiausią patiekalą – lazaniją. Viduržemio jūros patiekalas, nuostabus, sotus, o taip pat ir sveikas. Taigi, netemsiu gumos, iškart prie reikalo.

Mums reikės( visus produktus rašau pagal originalią lazanijos kepimo formą, tai atitinka kažkur 5 – 6 asmenims.) :

Kepto faršo, maždaug  1kg.
Faršui įvairių prieskonių, daržovių, paįvairinkite tuo, kas jums skanu.
Dėžutės lazanijos lakštų, kartais prireikia ir dviejų.
Sūrio.

Baltajam padažui reikės:

70-100g sviesto.
Miltų kelių didelių šaukštų, kažkur pusę stiklinės;

Pieno, maždaug stiklinės. Viską darykite, taip tariant, iš akies. Tai nėra sunku. :)





Padažui. Pirmiausia, išlydome sviestą.


Suberiame miltus. Išmaišome.


Supilame pieną bei pagardiname įvairiais prieskoniais, tepame ant kiekvienų lakštų sluoksnių.







  

2 komentarai: