2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Sveiki. :) Na, iš tiesų, jau senokai rašiau ar kėliau kažką naujo, bet gaminimo neapleidau. :) Šiandien pabandžiau kai ką naujo, ko pati niekada nedariau - Anglijoje bei Amerikoje gerai žinomas drėgnas šokoladinis pyragas Brownie. Receptas nėra sudėtingas, taip pat daug pastangų ir laiko nereikia. Tačiau žinokit - šis pyragas yra tikriesiems smaližiams, nes tikrai yra labai labai saldus, bet su kava nedidelis gabaliukas kaip tik. :) Skiriu Karolinai.
Mums reikės - 170g juodojo šokolado (70% kakavos);
90g sviesto;
160g cukraus;
2 didesnių kiaušinių;
šaukštelis vanilės ekstrakto;
55g miltų;
30g nesaldintos kakavos;
žiupsnelis druoskos.

Pradžioje, reikia ištirpinti sviestą kartu su šokoladu.


Tuomet suberti cukrų, gerai išmaišyti.


Kiaušinius išplakti su žiupsneliu druskos ir vanile.


Kuomet abi masės paruoštos - supilti vieną į kitą ir gerai išmaišyti.


Na ir sumaišius miltus su kakava, suberti į masę ir vėlgi išmaišyti.


Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir pyragas turi kepti 20 - 25 minutes, nebent yra labai plonas sluoksnis, tuomet trumpiau. Paviršius turi apkepti, tačiau vidus išlikti drėgnas ir lipnus. Iškepus jį galima supjaustyti ir palikti, kad kiek apstingtų ir atvėstų.


Skanaus. ;)




1 komentaras: